O BHHC Bookingu

Osmog juna 2005. godine u Sarajevu je održan koncert češkog grindcore benda Cerebral Turbulency. Taj koncert označava početak plodonosnog rada organizacije BHHC Booking (poznate i kao BHxHC Booking) koja već više od deset godina organizuje kulturna dešavanja širom Bosne i Hercegovine, sa naglaskom na rock'n'roll muzička dešavanja iz domene metal, hardcore i punk zvuka.
BHHC Booking je dosad organizirao više od 200 dešavanja grupa iz cijelog svijeta. U našoj organizaciji Bosnu i Hercegovinu su posjetila neka od najvećih imena svjetskog rock'n'rolla. Posebnu pažnju obraćamo na promociju domaćih umjetnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.
Ponosni smo i na činjenicu da smo kao partneri Sarajevo Metal Fest Promotionsa uspjeli pomoći i u organizaciji pet izdanja Sarajevo Metal Festa, dva izdanja Sarajevo Summer Metal Festa te nebrojeno mnogo koncerata.

BHHC Booking je zasnovan i održan više od deceniju na principima DIY-a i solidarnosti.

Kao organizatori i suorganizatori koncerata grupa Madball, Agnostic Front, Biohazard, Exodus, Suicidal Angel, Death Angel, Iced Earth, Sepultura, Partibrejkers i mnogih drugih uspjeli smo uz pomoć ljubitelja rock'n'rolla i prijatelja organizacije staviti Bosnu i Hercegovinu na evropsku mapu kulturnih dešavanja.

Želimo raditi i sa Vama, zato ne oklijevajte i obratite nam se!

Komentariši